Keski-Uudenmaan sote ky

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä hakee yhteistyökykyistä ja innovatiivista

HENKILÖSTÖJOHTAJAA vakituiseen virkasuhteeseen.

Viran tehtävien hoito alkaa 1.4.2020 tai sopimuksen mukaan

Henkilöstöjohtajana hallitset HR-prosessien kokonaisuuden. Ymmärrät henkilöstön kyvykkyyden kehittämisen merkityksen organisaation menestymiseksi. Pääset vastaamaan henkilöstö- ja työnantajapolitiikasta ja johtamisosaamisen kehittämisestä. Johdat HR-yksikköä ja olet kuntayhtymän johtoryhmän jäsen.
Tehtävä tarjoaa Sinulle aitiopaikan sosiaali- ja terveysalan henkilöstön kehittämiseen Suomen suurimmassa perustason sote-kuntayhtymässä. Kuntayhtymän toimintaa ja palveluja kehitetään aktiivisesti ja innovatiivisesti.

Olet etsimämme henkilö, jos olet rohkea edelläkävijä, sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky innostaa ja motivoida muita. Olet tavoitteellinen ja oma-aloitteinen. Johdat valmentavasti ja työotteesi on kehittävä. Tunnet itse- ja yhteisöohjautuvuuden periaatteet ja tiedät, kuinka esimiehiä sparrataan kehittämään henkilöstöänsä kohti uusia toimintamalleja ja toimintatapoja. Omalla toiminnallasi luot positiivista työnantajakuvaa.
Viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä johtamistaito sekä kokemus HR– prosessien kehittämisestä. Eduksi katsotaan näyttö onnistuneesta toiminnan kehittämisestä.

Lisätietoja virasta antaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, puh. 040 182 5797, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi.

Hakuaika päättyy 28.11.2019 klo 14.00. Haastateltavien valinta 17.12.2019. Haastattelut pidetään 22.1.2020.

Virkaan haetaan sähköisesti Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymän rekrytointijärjestelmän kautta.

Hakija voi esittää palkkatoivomuksensa hakemuksen yhteydessä, mutta muutoin palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti. Valinta on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt lääkärintodistuksen terveydentilastaan viimeistään 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista. Koeaika on kuusi kuukautta. Alkuperäiset opinto- ja työtodistukset esitetään mahdollisen haastattelun yhteydessä.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on savuton työpaikka.

Vain rekrytointeihin osallistuvat henkilöt Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymässä käsittelevät henkilötietoja. Tapauskohtaisesti rekrytoinnissa voidaan käyttää kolmansia osapuolia, kuten rekrytointikonsultteja ja asiantuntija-arvioita.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) on edelläkävijä sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisessä. Vastaamme jäsenkuntiemme Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan 200 000 asukkaan laadukkaista ja asiakaslähtöisistä sosiaali- ja terveyspalveluista.

Palveluksessamme on yli 3500 ammattilaista – tule mukaan osaavaan ja kannustavaan työyhteisöömme. Henkilöstöä johdetaan valmentavasti ja tiimien itseohjautuvuutta tukien.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.