Yli 1,7 miljoonan euron korvauksia Esperi Care Oy:ltä hakenut Akaan kaupunki tyytyi lopulta 300 000 euron sopuun. Akaa haastoi hoivapalveluyrityksen käräjille, koska yhtiö kieltäytyi allekirjoittamasta hankintasopimusta, joka koski tehostetun palveluasumisen kilpailuttamista. Asian käsittelyn Helsingin käräjäoikeudessa oli tarkoitus alkaa tällä viikolla, mutta sovun myötä oikeudenkäynti peruuntui.

Kaupunki kilpailutti tehostetun palveluasumisen palvelut kesäkuussa 2017. Hankintaan sisältyi tehostetun palveluasumisen palveluiden tuottaminen nykyisille Mäntymäen vanhainkodin asukkaille, Mäntymäen vanhainkotirakennuksen osto ja hoitohenkilöstön siirtyminen liikkeenluovutuksena palveluntuottajalle.

Asiasta valitettiin ja sopimus oli tarkoitus allekirjoittaa lopulta loppuvuodesta 2018. Nimiä paperiin ei kuitenkaan pistetty. Esperi Caren mukaan olosuhteet olivat hankintapäätöksen jälkeen olennaisesti muuttuneet, joten sopimus ei enää vastannut tarjouspyynnön olosuhteita.

Viranomaistarkastuksessa oli käynyt ilmi, että asukkaiden hoivan tarve on merkittävästi suurempi, kuin Akaan tarjouskilpailussaan esille tuoma hoivan tarve. Esperi Caren arvion mukaan henkilömitoituksen korotus olisi tietänyt 20 prosentin henkilöstömäärän lisäystä suunniteltuun.

Aiheesta aiemmin Kuntalehdessä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*