Markkinaoikeuden mukaan Hämeenlinnan kaupunki sai pudottaa koulukuljetuksia kilpailuttaessaan pois yrityksen, jonka alihankkijalla oli veroveloistaan maksusuunnitelma verottajan kanssa.

Hämeenlinnan kaupunki sai pudottaa koulukyydityksiä kilpailuttaessaan tarjouskilpailusta pois yrityksen, jonka tärkeällä alihankkijalla oli lähes 100.000 euron verovelat kontollaan. Alihankkijalla oli sovittu maksamattomista veroveloista maksujärjestely verottajan kanssa, mutta markkinaoikeuden mukaan oikeuskäytännössä on katsottu, että hankintayksiköllä on oikeus sulkea tarjoaja ulos tarjouskilpailusta tästä huolimatta.

Kyseessä oli palveluhankinta, jonka kohteena oli koulu- ja esikoulukuljetukset Kanta-Hämeenlinnan alueella sekä Janakkalan ja Kanta-Hämeenlinnan välillä päättymässä olevalla lukukaudella. Hankinta käsitti myös optiokauden ensi vuoden osalta.

Markkinaoikeuteen valittaneen yrityksen mielestä voimassa oleva ja noudatettu maksusuunnitelma veroveloista olisi riittänyt siihen, että firma olisi pitänyt huomioida hankintoja tehtäessä. Valittaneella yhtiöllä ei ole lainkaan omia kuljettajia, vaan sen oli tarkoitus vuokrata ne verovelkoja omanneelta alihankkijalta.

Markkinaoikeuden päätös kokonaisuudessaan

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä