Valtioneuvoston joulukuussa tekemä päätös lykkäsi joitakin hallituksen aiemmin tekemiä linjauksia, mikä hämmentää kunnissa.

Ammattikorkeakouluja koskevan lainsäädännön muuttamista on tarkoitus valmistella tämän vuoden aikana. Kunnissa on vielä epätietoisuutta siitä, mitä toimenpiteitä uudistus edellyttää.

Käytännössä tämän pitäisi tarkoittaa sitä, että ammattikorkeakouluista muodostetaan osakeyhtiöitä, joissa koulujen nykyiset ylläpitäjät, kuten kunnat, voivat olla osakkaina.

– Hämmennystä herättää myös se, että ammattikorkeakoulujen kehittämissuunnitelmassa vuosille 2011 – 2016 esitetyt aloituspaikkojen leikkaukset sekä hallitusohjelman menosäästöt ovat osuneet samaan ajankohtaan ammattikorkeakoulujen ohjaus- ja rahoitusuudistuksen kanssa, kertoo kehittämispäällikkö Hannele Salminen Kuntaliitosta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Uudistusten suunta on edelleen sama: vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirtyy kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.

Lue lisää ammattikorkeakoulujen supistussuunnitelmien motiiveista ja vaikutuksista Kuntalehdestä 1/2012, joka ilmestyy 19. tammikuuta.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*