Kunnanjohtajan työtä ja eettisyyttä selvittänyt hallintotieteiden maisteri Anne Ojajärven gradu ”Kunnanjohtaja eettisenä johtajana” on palkittu vuoden 2015 parhaana kuntagraduna. Kuntaliitto myönsi gradupalkinnon lisäksi kunniamaininnat Tommi Hakkaraiselle ja Kaisa Elina Pasaselle.

Anne Ojajärven tutkielmaan haastateltujen kunnanjohtajien mukaan johtamisen tärkeimmät arvot ovat avoimuus ja oikeudenmukaisuus sekä hyvän hallinnon toteuttamisessa yhdenvertaisuus sekä objektiivisuus.

– Opinnäytetyön aihe on ajankohtainen ja sillä on myös käyttöä kunnissa. Työn pohjalta olisi tuotteistettavissa työkalu eettisen johtamisen itsearviointiin, jota voitaisiin hyödyntää kuntajohtajien ja muidenkin julkishallinnon johtajien kehityskeskusteluissa, Kuntaliiton tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom toteaa palkitusta tutkielmasta.

Anne Ojajärvi on jalasjärveläinen keskustan kunnallispoliitikko, joka Jalasjärven ja Kurikan pakkoliitoksen myötä on nykyään Kurikan kaupunginvaltuutettu.

MainosFilosofian maisteri Tommi Hakkarainen sai kunniamaininnan tutkielmastaan ”Terveydenhuollon palveluverkon optimointi lokaatio-allokaatio -menetelmillä OYS-erityisvastuualueella”. Työ on tehty Oulun yliopiston maantieteen laitokselle.

Toinen kunniamaininta annettiin valtiotieteiden maisteri Kaisa Elina Pasaselle tutkielmasta ”Perhetyö osana päihdepalveluja. Vanhempien kertomuksia ylisektorisen perhetyön merkityksestä päihdeongelmasta toipumisessa”. Työ on tehty Helsingin yliopiston valtiotieteelliselle tiedekunnalle sosiaalityön oppiaineeseen.

 

Palkitut opinnäytetyöt netissä

Tutkielmat:

Anne Ojajärvi, Vaasan yliopisto:

https://www.tritonia.fi/fi/e-opinnaytteet/tiivistelma/6630/Kunnanjohtaja+eettisen%C3%A4+johtajana++%22Luottamuksellahan+t%C3%A4ss%C3%A4+elet%C3%A4%C3%A4n%22

 

Tommi Hakkarainen, Oulun yliopisto:

http://jultika.oulu.fi/Record/nbnfioulu-201502261121

 

Kaisa Elina Pasanen, Helsingin yliopisto:

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/153085

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*