Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäen toimista rakennushankkeen poikkeuslupakäsittelyssä on tehty syyttämättäjättämispäätös. Poliisi selvitti vastaanottamansa tutkintapyynnön perusteella, onko Sinnemäki osallistunut esteellisenä Helsingin Meilahdessa sijaitsevan rakennushankkeen poikkeuslupakäsittelyyn vuosien 2016-2018 aikana.

Apulaispormestarin toimintaa asiassa tutkittiin epäiltynä virkavelvollisuuden rikkomisena. Tutkintapyynnön mukaan myönnettyä poikkeuslupaa koskevassa asiassa ovat olleet asianosaisina Sinnemäen ystävän vanhemmat ja myöhemmin myös tutkintapyynnössä tarkoitettu Sinnemäen ystävä.

Asiaa jo aiemmin käsitellyt korkein hallinto-oikeus katsoi lokakuussa 2021 antamassaan ratkaisussa, Sinnemäki ei ole ollut asiassa esteellinen. Nyt samaan lopputulokseen tultiin rikosprosessin puolella.

-Hallintoprosessin ratkaisut eivät sellaisenaan saa oikeusvoimavaikutuksia suhteessa rikosprosessiin. Asian selvittämisen keinot ovat rikosprosessissa laajemmat kuin hallintoprosessissa. Esitutkinnassa ei kuitenkaan ole tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella syyteharkinnassa tulisi päätyä Sinnemäen esteellisyydestä erilaiseen oikeudelliseen arvioon kuin korkein hallinto-oikeus. Ei ole todennäköisiä syitä sen tueksi, että Sinnemäki olisi syyllistynyt asiassa virkavelvollisuuden rikkomiseen tai sen tuottamukselliseen tekomuotoon toimimalla esteellisenä tässä asiakokonaisuudessa, syyttäjälaitoksen tiedotteessa todetaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*