Kesäkunnanjohtaja pääsee Asikkalassa oikeisiin kunnanjohtajan töihin. Halutessaan toki voi osallistua vaikka halkojen tekoon Anianpellon markkinoilla. (Kuva: Asikkalan kunta)

Kuntien kesätöissä on tarjolla muitakin uravaihtoehtoja kuin vanhemman ruohonleikkaajan tehtävät. Suomen liikkuvimpana kuntana vuonna 2017 palkittu Asikkala on pistänyt hakuun kesäkunnanjohtajan homman. Lisäresurssin palkkaus johtohommiin ei kuitenkaan tarkoita, että kunnanjohtaja kesäloma olisi extra-pitkä.

-Normaalin kesäloman tulen pitämään, nauraa Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.

Oikeita töitä

Korkeakouluopintojensa loppusuoralla olevalle tai juuri valmistuneelle nuorelle on tarjolla mielenkiintoinen 1,5 kuukauden työpesti yhdessä Suomen kauneimmista kunnista. Pelkkää jäätelön tai lettujen syöntiä kyläjuhlilla ja kävelyä hiekkarannalla kesä ei kuitenkaan tule kesäkunnanjohtajalla olemaan.

-Kesäkunnanjohtaja tekee ihan aitoja kunnanjohtajan työtehtäviä. Toki kunnanjohtajan virkaa hoitaa sijainen, mutta töitä kyllä riittää molemmille. Monesti kuulee väitettävän, ettei kunnassa tapahdu kesällä mitään. Todellisuudessa kunnissa tapahtuu kesäaikaan todella paljon ja kaikki apu on sitten tarpeen, Ikola-Norrbacka korostaa.

Vaikka kesä onkin vähän rennompaa aikaa ja osa porukasta on lomalla, niin ainakaan Asikkalassa ei kunta pysähdy edes kesällä.

-Meillä on isoja asioita valmistelussa ja niiden eteen tehdään töitä myös kesäaikaan. Ei meillä ole koko johtoryhmä samaan aikaan lomalla, vaan hommat pyörivät myös loma-aikaan, kunnanjohtaja vakuuttaa.

Ja kenen kannattaa kesäkunnanjohtajan paikkaa hakea?

-Asikkalan kesäkunnanjohtajan paikka on hyvä näköalapaikka nuorelle opiskelijalle. Meillä pääsee oikeasti näkemään, miten kunnassa toimitaan, kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka lupaa.

Asikkalan kesäkunnanjohtajaa tehtävät hakemukset on tehtävä 17.4. mennessä. Papereita ei tarvitse kopioida, vaan hakemuksena toimii maksimissaan kahden minuutin mittainen video.

Basisti haussa Poriin

Kuhmon kaupunki on jo vuosikaudet työllistänyt nuoria kesämuusikoita. Tämän vuoden osalta haku muusikon pesteihin komealle Kuhmo-talolle on jo päättynyt, mutta kaikkien basistien kannattaa suunnata katseensa Poriin.

Porin Palmgren-konservatoriossa on haettavana nimittäin sähköbasson soittajan kuukauden mittainen kesätyöpesti juhannuksesta eteenpäin. Basistin tehtävänä on toimia konservatorion kesäorkesterin soittajana yksin, yhdessä orkesterin kanssa tai pienyhtyeessä. Muitakin soittohommia on siis tarjolla, jos basso ei nappaa.

Nokialle puolestaan etsitään kesämuusikkoa kiertämään vanhusten palvelulaitoksissa, päiväkodeissa sekä muissa esiintymispaikoissa. Koska vaatimuksena on oma instrumentti ja mahdollisuus kuljettaa sitä, niin pienten pianistien on oikeastaan turha vaivautua. Etenkin kun Nokialle etsitään kesämuusikoksi alan korkeakouluopiskelijaa tai vastavalmistunutta ammattilaista.

Some-agentit tuloo!

Rytinällä kesätyömarkkinoille ovat viime vuosina ilmaantuneet sosiaaliseen mediaan liittyvät työtehtävät. Joutsan kuntaan etsitään hallinto-osastolle somettajaa. Kuhmossa kaivataan puolestaan heinäkuulle matkaopas-someagenttia.

Pöytyälle on haussa ensi kesäksi kaksi Tulevaisuuden kotipesän lähettilästä. Lähettiläiden työnä on kymmenen päivän ajan käydä kunnan kesätapahtumissa, tuottaa kiinnostavaa sisältöä tapahtumista kuvin, videoin ja tekstein sekä olla positiivinen markkinoinnin lähettiläs. Ja näkökulma some-viestinnässä on nimenomaan nuorten näkökulma.

-Tämä on meillä ihan uusi kokeilu. Meillä on kunnassa tämä Tulevaisuuden kotipesä konsepti ja halusimme saada nuoria some-osaajia viemään viestiä eteenpäin. Kyselyjä työpaikoista on tullut ihan valtavasti eri some-kanavia myöden sen jälkeen, kun asiasta kerrottiin viime perjantaina paikallislehdessä, Pöytyän kulttuurisihteeri Taina Myllynen kertoo.

Kuntien tarjoamiin avoinna oleviin kesätyöpaikkoihin voi tutustua osoitteessa www.kuntarekry.fi. Viime vuosina kunnissa on ollut noin 45 000 kesätyöpaikkaa nuorille ja opiskelijoille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*