Enontekiön kunta madaltaa kynnystä kunnan ja kuntalaisten välillä. Perjantaina kunnanhallitus järjestää julkisen kokouksen, jota voi seurata sekä paikanpäällä kunnanvirastossa ja suorana verkkolähetyksenä.

– Meillä oli viime vuonnakin julkinen kokous, joten ei tämä ihan uutta ole, hallituksen puheenjohtaja Sari Keskitalo, kesk., kertoo.

Keskitalo arvioi, että tällä kertaa kokouksessa saatetaan äänestää.

– Listalla on perusturvalautakunnan esitys, jonka mukaan Enontekiö julistautuisi savuttomaksi kunnaksi. Siitä kaikki eivät ole yhtä mieltä.

Perjantaina kunnanvirastolla on myös avointen ovien päivä. Päivän aikana on muun muassa kysely Enontekiön kauneimmasta paikasta ja virastosuunnistusta.

Kunnanviraston pihalla on ”Luovuutta Luonnosta” -piknikki, jolloin kuntalaiset pääsevät keskustelemaan kunnanjohtajan kanssa, miten Enontekiön luovuutta voitaisiin tuoda näytille omaksi ja vieraiden iloksi.

– Avoimien ovien päivän nimi tuntuu hieman erikoiselta, sillä onhan meillä ovet kunnassa joka päivä auki. Mutta avainsana onkin avoimuus. Avoimuus on uuden kohtaamista. Ne voivat olla ajatuksia, tekoja tai kokeiluja, kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen sanoo.

 

Kunnanhallituksen kokouksen verkkolähetys alkaen klo 13.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*