Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen kannustaa kuntia mukaan tekemään yhteistä digiloikkaa kohti parempia palveluita.

Hallituksen kärkihankkeisiin lukeutuva digikuntakokeilu on pääsemässä vauhtiin. Valtiovarainministeriö on avannut kunnille hankkeen ilmoittautumisen ja nyt haussa on kokeilukunniksi niin vaikuttajia kuin kokeilijoita.

Kokeilijat lähtevät sananmukaisesti kehittämään ja kokeilemaan uusia ideoita. Vaikuttajiksi voivat hakeutua kunnat, jotka ovat tehneet toimintatapoihinsa digitaalisia muutoksia ja haluavat jakaa saamiaan hyviä kokemuksia.

Julkisten palveluiden digitalisaatiosta vastaava kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen kannustaa kuntia hakeutumaan mukaan digikokeiluun. Otakantaa.fi-sivustolla alkukesästä kerättyjen mielipiteiden perusteella kunnissa on kiinnostusta kokeiluja kohtaan, jotka koskevat kuntien valmistautumista uuteen, maakuntauudistuksen jälkeiseen rooliin, sähköistä päätöksentekoa ja johtamista, sähköistä asiointia kuntapalveluissa, kuntalaislähtöistä palveluiden kehittämistä, osallistumista ja vaikuttamista sekä uusia palveluinnovaatioita.

– Digikuntakokeilusta kunnat saavat mukaansa työkaluja, joilla toimintatapoja voidaan uudistaa kuntalaislähtöisesti teknologian avulla. Digitalisaatio mahdollistaa kuntalaisten palvelukokemuksen ja kuntatyöntekijöiden työkyvykkyyden parantamisen samalla kun saadaan kustannussäästöjä. Kunnissa on valtava potentiaali sähköisten palveluiden ja muun digin hyödyntämisessä. Tämän potentiaalin täysimääräinen saavuttaminen edellyttää rohkeaa asennetta ja hyvää muutosjohtamista, toteaa ministeri Anu Vehviläinen.

Mainos 

Asiasta valtioneuvoston sivulla

Ilmoittautuminen kokeilukunnaksi

Ilmoittautuminen vaikuttajakunnaksi

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*