Kärkölässä, Orimattilassa ja Heinolassa keskitytään seuraavaksi luottamushenkilöiden digiturvatietouden lisäämiseen valmennusohjelman avulla. (Kuva: Pixabay)

Digitaaliseen turvallisuuteen syvennytään lisääntyvissä määrin Päijät-Hämeessä, kun Heinolan kaupungin lisäksi Orimattilan kaupungissa ja Kärkölän kunnassa etenee yhteinen Digiturvalla tulevaan -hanke.

Heinolan kaupungin digi- ja tietohallintopäällikkö Vesa Huttunen kertoo virkamiehille, ylimmälle johdolle ja erityisesti luottamushenkilöille suunnatun hankkeen positiivisesta vastaanotosta.

– Ihmiset ymmärtävät digitaalisen turvallisuuden merkityksen.

Hankkeella on tarkoitus parantaa digiturvallisuuden tasoa sekä luoda välineitä ja menetelmiä, jotka kestävät aikaa.

– Työntekijät vaihtuvat ja valtuustokaudet vaihtuvat, nyt yritämme löytää hankkeen kautta myös sellaisia malleja, jotka säilyvät käytössä.

Valmennusohjelma näköpiirissä

Digiturvalla tulevaan -hanke on saanut valtiovarainministeriön digikannustinavustusta.
Hankkeella tähdätään kuntaorganisaation toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen.

Heinolan, Orimattilan ja Kärkölän digitaalisen turvallisuuden nykytila-analyysi valmistui keväällä 2022. Hankekunnat saivat analyyseistä johdettuja toimenpide-ehdotuksia.

Hankkeen seuraavissa vaiheissa keskitytään luottamushenkilöiden digiturvatietouden lisäämiseen valmennusohjelman avulla.

Hankkeessa lisätään myös ylimmän johdon ja luottamushenkilöjohdon osaamista riskien-, varautumisen-, jatkuvuuden- ja toipumisenhallintaan.

Huttunen on työssään kaupungin digi- ja tietohallintopäällikkönä ja muissakin yhteyksissä kokenut, että kiinnostus digiturvallisuusasioihin on entisestään lisääntynyt.

Maailmantilanne on myös sellainen, että se laittaa miettimään myös digiturvallisuuteen liittyviä uhkakuvia, Huttunen myöntää.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*