Eksoten hallinnossa kuohuu. Tulilinjalla on hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen, jonka luottamus halutaan tilapäisen valiokunnan puntaroitavaksi. Tutkintapyynnön tekeminen poliisille on myös pöydällä ensi keskiviikkona tarkastuslautakunnan kokouksessa. (Kuva: Ville Miettinen)

Etelä-Karjalan alueella sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluja tuottavan Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterisen (sd.) nauttima luottamus punnitaan talven aikana. Asiasta jätettiin tänään Eksoten valtuuston kokouksessa 16 valtuuston jäsenen allekirjoittama aloite.

Aloitteessa esitetään tilapäisen valiokunnan asettamista selvittämään, nauttiiko Vesterinen kuntalain edellyttämällä tavalla valtuuston luottamusta. Eksoten valtuustossa on kaikkiaan 28 jäsentä. Seuraavaksi aloite etenee Eksoten hallituksen käsittelyyn.

Vesterinen: Odotan päivää, jolloin muistiot julkistetaan

Myrskynsilmään joutunut Marja-Liisa Vesterinen on tilanteesta ihmeissään.

-Kourallinen meidän henkilökunnan jäseniä on tehnyt omia kirjallisia muistioita ja laittanut ne eteenpäin. Minulla on valitettavasti vaitiolovelvollisuus asioista, enkä voi asioita tarkemmin kommentoida. Sitä toivon, että tulisipa pian se päivä, jolloin nämä muistiot julkistetaan. Silloin ihmiset näkisivät mistä on kysymys, kommentoi Vesterinen asiaa Kuntalehdelle.

Valtuustossa jätetty aloite tilapäisen valiokunnan asettamisesta hänen luottamustaan puntaroimaan tuli yllätyksenä, vaikka myrskyn merkkejä olikin alkusyksyn aikana ilmassa.

-Sitä jäin itse miettimään, että millä perusteilla tätä tilapäisen valiokunnan asettamista vaaditaan. Eiväthän nämä valtuutetut tiedä, mistä tässä on kyse. Itse jään odottamaan sitä päivää, jolloin muistiot julkistetaan, Marja-Liisa Vesterinen toteaa.

Tyytymättömyyttä toimintatapoihin

Valtuustoaloitteen taustalla on pitkään jatkunut tyytymättömyys Marja-Liisa Vesterisen toimintatapoja kohtaan. Viime viikolla järjestettiin kuulemistilaisuus, jossa Eksoten valtuuston puheenjohtajat ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja keskustelivat Vesterisen kanssa hänen toimintatavoistaan. Kuulemistilaisuuden sisällöstä ja Vesteriseen kohdistuvasta tyytymättömyydestä on uutisoinut muun muassa Yle.

Keskiviikkona kokoontuva Eksoten tarkastuslautakunta päättää julkaistun esityslistan perusteella, tehdäänkö hallituksen puheenjohtajan toiminnasta tutkintapyyntö poliisille. Tarkempaa syytä tutkintapyynnön tekemiseen ei ole esittelytekstissä yksilöity.

 

EDIT 11.11. klo 13.45: Lisätty Marja-Liisa Vesterisen kommentit asiaan liittyen. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*