Ensi kevään kuntavaaleissa näkyy uutta väriä vaalitaistossa ainakin Turun suunnalla. Oikeusministeriö on hyväksynyt puoluerekisteriin Suomen Eläinoikeuspuolueen, jonka ensimmäinen koetinkivi on kuntavaalit. 

Puolueen varapuheenjohtaja Santeri Pienimäki lupaa puolueella olevan ehdokkaita jo ensi kevään kuntavaaleissa.

-Varmuudella meillä on ehdokkaita kuntavaaleissa Turussa ja melko varmasti myös Helsingissä. Muidenkin yliopistokaupunkien tilannetta ehdokkaiden suhteen selvitellään. Turussa meillä on jo varmoja nimiä, mutta varsinaista ehdokashankintaa emme ole tehneet ennen puoluerekisteriin hyväksymistä, Pienimäki kertoo.

-Osa puolueemme toiminnassa mukana olevista on vaikuttanut aiemmin vihreissä ja vasemmistoliitossa. Uuden puolueen myötä toimintaan on tullut mukaan myös ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin olleet mukana missään puoluetoiminnassa. He ovat kokeneet, että Eläinoikeuspuolue on heille oikea vaikutuskanava, Santeri Pienimäki jatkaa.

Eläinten asialla

Puolueen nettisivuilla kerrotaan puolueen olevan poliittinen toimija, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta kaikkien eläinten yhteiskunta. EOP:n tarkoituksena on edistää lajista riippumatonta oikeudenmukaisuutta ja lopettaa eläinten käyttäminen tuotantokoneiston osana.

-Kuntatasolla haluamme vaikuttaa etenkin kuntien hankintoihin ja ruokatarjontaan. Hankintojen kautta on suuri mahdollisuus ajaa eteenpäin niitä asioita, jotka puolueemme kokee tärkeiksi. Myös kaavoituksella on suuri merkitys eläinten hyvinvointiin, Pienimäki pohtii.

Tuoreella puolueella sote-ratkaisut ovat vielä aavistuksen kaukainen asia, mutta linja päätöksenteossa on selkeä myös ihmisten kannalta.

-Me halutaan tehtävän päätöksiä, jotka ovat yhdenmukaisia ja tasavertaisia ihmisten kannalta, varapuheenjohtaja linjaa.

Eurooppalainen ilmiö

Entä onko Suomen Eläinoikeuspuolue r.p. hengissä vielä 20 vuoden päästä?

-Totta kai me uskomme olevamme silloin yhä mukana ja vaikuttamassa poliittisiin päätöksiin. Keihäänkärkiä tarvitaan aina. Ympäristöliike tuli aikanaan politiikkaan vihreiden kautta. Samalla lailla me tuomme nyt eläinten oikeudet mukaan poliittiseen päätöksentekoon. Tämä on eurooppalainen ilmiö ja hollantilaisella sisarpuolueella on jo edustaja Euroopan parlamentissa, korostaa Suomen Eläinoikeuspuolueen varapuheenjohtaja Santeri Pienimäki.

 

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*