Kuvakaappaus Enontekiön kunnan verkkosivuilta.

Enontekiöllä mietitään, kuinka kunta voisi palkita tosi-tv-ohjelma Big Brotherin voittaneen enontekiöläisen.

Amerikkalaisen ohjelmaformaatin Suomen 10. kauden voitti aiemmin marraskuussa enontekiöläinen poromies Andte Gaup-Juuso.

Kunnanjohtaja Mikko Kärnä kyseli ehdotuksia kuntalaisilta tiistaina Facebookissa, ja totesi että hänen ehdottamansa Karesuvannon torialueen kunnostaminen ja nimeäminen ei ollut innostanut Gaup-Juusoa.

– Kyse ei ollut olympiakullasta, vaikka suoritus oli erinomaisen hieno ja toi hyvää näkyvyyttä Enontekiön kunnalle. Kunnan viirin luovuttaminenkin olisi kyllä kova juttu, koska se on oikeastaan korkein kunniamaininta jonka kunta voi antaa, Kärnä toteaa Facebookissa.

Gaup-Juuso sai tv-ohjelman järjestäjiltä palkinnoksi 100 000 euroa.

Kunnat palkitsevat toisinaan urheilun arvokilpailuissa menestyneitä kuntalaisiaan. Kesällä keihäänheiton Euroopan mestaruuden voittanut Antti Ruuskanen sai kotikunnaltaan Pielavedeltä lahjaksi ”rantarojektin” eli 15 metriä laituria, maa-ainekset ja rappuset rantaan.

Vieremän kunta puolestaan lahjoitti Sotshista olympiamitaleita tuoneille hiihtäjäsisaruksille Kerttu ja Iivo Niiskaselle yhteensä reilut 12 hehtaaria maata viime talvena.

Vieremä myös teki sponsorisopimusten Niskasten kanssa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä