Havainnekuva: WSP

Espoo on tyytyväinen Raide-Jokerin etenemiseen.

– Raide-jokeri parantaa poikittaisia yhteyksiä ja palvelee asukkaita hyvin. Se täydentää koko Helsingin seudun liikennejärjestelmää, jonka tulee toimia sekä pitkittäin että poikittain, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona, että Raide-Jokeri saa valtiolta 83 miljoonaa euroa eli kolmanneksen Espoosta Helsingin Itäkeskukseen ulottuvan, 275 miljoonaa maksavan raideyhteyden rahoituksesta. Vielä syksyllä näytti, ettei hallitus tarjoa Helsingin seudun kuntien suurille liikennehankkeille rahaa.

Asuntoasioista vastaavan ministerin Kimmo Tiilikainen, kesk., esitys on menossa läpi hallituksen kehysneuvotteluissa maaliskuussa, sillä rahoituksella on muidenkin hallituspuolueiden tuki.

– Esimerkiksi Espoon kannalta Raide-Jokeri tuo kaivatun yhteyden kaupunkiradan ja Länsimetron välille. Raidejokeri parantaa myös Aalto-yliopiston ja Otaniemen tiedeyhteisön saavutettavuutta ja kilpailukykyä, Mäkelä toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kun tämän hankkeen ovat kokoon keittäneet Keskusta ja Vihreät, on syytä käydä tarkkaan läpi vaikutusarviot ja kannattavuuslaskelmat. Jos olisin Herra Helsinki, en kyllä panisi rahojani likoon. Ja mistä se Tiilikainen edes rahat ottaa? Asuntotuotannon rahoituksen potista ei pitäisi tehdä liikenneinvestointeja.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*