Tampere tavoittelee maailman kestävimmän kaupungin titteliä. (Kuva: Tampereen kaupunki / Susanna Lyly)

Espoo, Lahti ja Tampere ovat selviytyneet finaaliin WWF:n kansainvälisessä kilpailussa kaupunkien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailuun osallistui yhteensä 163 kaupunkia ympäri maailmaa. Näiden joukosta finaaliin valittiin 44 kaupunkia 16 maasta. Suomesta finaaliin pääsivät kaikki osallistuneet kaupungit.

Espoolle menestystä kilpailussa toi energiatietopalvelu, jonka avulla voi vertailla eri energiamuotojen kustannuksia ja tuotantomahdollisuuksia kiinteistöissä. Lahti on edistänyt kestävyyttään esimerkiksi järkevällä maankäytöllä sekä investoimalla puhtaampaan energiantuotantoon. Tampereella on energiatehokkaan rakentamisen lisäksi kehitetty kestävää liikkumista, josta kertoo tuleva raitiotie sekä vuoden parhaan pyöräilykunnan titteli.

Voittaja julkistetaan huhtikuussa Soulissa. Lisäksi kilpailussa valitaan yleisön suosikki. Yleisö voi vaikuttaa äänestämällä, antamalla kaupungeille kehitysehdotuksia tai käyttämällä kaupungin hashtagia Instagramissa tai Twitterissä. Äänet ja parannusehdotukset voi antaa osoitteessa www.welovecities.org.

Viime vuoden kilpailussa ääniä annettiin yli 300 000, ja parannusehdotuksiakin yli 30 000. Silloin Suomesta finaaliin selvisi Lappeenranta.

WWF:n Earth Hour City Challenge on osa maailman suurinta ilmastotapahtumaa Earth Houria, joka järjestetään lauantaina 28. maaliskuuta. Valot sammuvat kello 20.30–21.30 osoituksena huolesta ilmastonmuutosta kohtaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä