Espoon kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se päättäisi käynnistää metron rakentamisen välille Matinkylä-Kivenlahti. Kaupunginhallitus päätti esityksestä maanantaina.
 
Ehtona rakentamiselle olisi, että valtio sitoutuu maanrakennuskustannusindeksiin sidottujen rakennuskustannusten kattamiseen 30 %:lla liikennepoliittisen selonteon linjausten mukaisesti.
 
Valtionvarainvaliokunta totesi joulukuussa, että Länsimetron rakentaminen keskeytyksettä Matinkylään päättyvän osuuden valmistuttua on välttämättömänä saavutettavien tuntuvien säästöjen vuoksi. Valiokunnan mukaan hankkeen 30 prosentin valtionavustuksen maksamisen ajoituksesta on päätettävä viimeistään kevään kehyspäätöksen yhteydessä.
 
Pitkin hampain liitosselvitykseen
 
Kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle myös, että Espoo osallistuu yhdeksän kunnan kuntajakoselvitykseen, koska kuntalain mukaan selvitykseen on osallistuttava.
 
Espoon valtuusto totesi viime vuonna kolmessa lausunnossaan ja toissa vuonna yhdessä, että Espoo ei hyväksy pääkaupunkiseudun kuntien pakkoliitoksia ja kuntaliitokseen tähtäävän selvityksen käynnistämistä.
 
Espoo on mukana myös vapaaehtoisuuteen perustuvassa selvityksessä Kauniaisten, Kirkkonummen ja Vihdin kanssa.
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*