Markkinaoikeus ei moitteen sijaa löytänyt Espoon hankinnasta. (Kuva: Ville Miettinen)

Markkinaoikeus on hylännyt Porvoon Kirjakeskus Oy:n tekemän valituksen Espoon kaupungin varastopalvelujen sekä varasto- ja terminaalikuljetuspalvelujen hankinnasta. Espoon kaupungin hallinto ja kehittäminen -yksikön hallinto- ja kehittämisjohtaja oli 15.1.2020 tekemällään hankintapäätöksellä sulkenut valittajan tarjouskilpailusta ja valinnut palveluntuottajaksi Posti Oy:n ja varatoimittajaksi PostNord Oy:n. Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on hankintailmoituksen mukaan ollut noin 5 miljoonaa euroa.

Valittajan mielestä kaupungin hankintaehtoihin asettama 50 kilometrin etäisyysrajoitus Espoosta ei ollut tarpeen ja oli hankintalain vastainen. Myöskään hankintayksikön asettamaa referenssivaatimusta 30.000 terveydenhuollon tuotteen keräilystä yhtiö ei pitänyt kyseiseen hankintaan nähden tarkoituksenmukaisena. Se ei valittajan mielestä ole liittynyt hankinnan kohteeseen sillä tavalla, että vain tällaisella referenssillä olisi mahdollista osoittaa soveltuvuus.

Asiaa käsitellyt markkinaoikeus ei valittajan perusteluille lämmennyt, vaan hyväksyi hankintayksikön menettelyn. Ratkaisuun voi hakea valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

 

Ratkaisu kokonaisuudessaan markkinaoikeuden sivuilla

 

 

 

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*