Etelän-Savon kutsuun valmistelupöytään istumisesta ei Sosterin suunnalla haluta vastata. Kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro haluaa rauhassa katsoa syntyykö sote-uudistuksesta valmista. (Kuva: Sosteri)

Etelä-Savon hyvinvointialueen valmistelu on karahtamassa ainakin hetkellisesti karille. Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri on ilmaissut sote-valmistelun aikana haluavansa aluetta Pohjois-Savon suuntaan, joka vielä lakipaketin lausuntokierroksella olikin yksi vaihtoehto. Lausuntokierroksen jälkeen hallitus kuitenkin linjasi Itä-Savon kunnat osaksi Etelä-Savon hyvinvointialuetta.

Nyt valmistelu perustettavan hyvinvointialueen osalta on käynnistymässä, mutta kaikki ei olekaan Savon suunnalla selvää. Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaron keskiviikkona lähettämän perin suorasanaisen tiedotteen mukaan mitään kiirettä ei itäsavolaisilla ole valmistelupöytään istua. Kunhan lait on hyväksytty, niin sen jälkeen on Peitsaron mielestä aika ruveta asioita valmistelemaan. 

-Sote-uudistuksesta ei ole olemassa vielä ratkaisua, vaan vasta luonnos, jota tullaan työstämään vähintäänkin pitkälle kevääseen, ennen eduskunnan lopullista käsittelyä ja päätöksentekoa, Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro sanoo.

-Meillä on ollut terveydenhuollon näkökulmasta perusteltu näkemys hakea yhteistyötä Pohjois-Savon kanssa, sillä siinä vaihtoehdossa itäsavolaisten palvelut pystyttäisiin turvaamaan parhaiten. Tässä vaiheessa ei ole perusteltua hypätä ennen aikaisesti sellaiseen valmisteluun mukaan, mikä olisi epävarma vaihtoehto sairaalan säilymisen kannalta, Peitsaro lisää.

Hallitus on lähiaikoina jättämässä sote-lakipakettinsa eduskunnan päätettäväksi. Etelä-Savon hyvinvointialueen valmisteluorganisaation ohjausryhmä kokousti tiistaina ja lähetti mediatiedotteen välityksellä kutsun Sosterin väelle tulla mukaan yhteiseen valmisteluun.  

-Ohjausryhmä näkee välttämättömäksi, että yhteisen tulevaisuuden valmisteluun osallistuvat kaikki ne tahot, joille tulevaisuutta ollaan tekemässä. Uudistus etenee nyt vauhdilla, kommentoi ohjausryhmän puheenjohtaja Aira Kietäväinen.

Essoten hallitus käsittelee asiaa torstain kokouksessaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*