Liiton mukaan nyt vahvistettu maakuntakaava palvelee vain noin kymmenen vuotta, kun sen pitäisi olla käyttökelpoinen 20-25 vuotta.

Ministeriö jätti maakuntakaavassa vahvistamatta Etelä-Karjalan kehityksen kannalta useita keskeisiä kohteita, liitto sanoo.

Vahvistamatta jätettiin muun muassa Lappeenrannan Lavolaan ja Selkäharjuun sekä Parikkalan Koirniemeen ehdotetut vähittäiskaupan suuryksiköt.

Ministeriö jätti myös vahvistamatta Lappeenrannan keskusta-alueen laajennuksen kuutostien eteläpuolelle. Sen mukaan laajentamisen vaikutuksia ei ollut selvitetty riittävällä tavalla.

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Timo Puttonen syyttää ympäristöministeriötä näköalattomuudesta.

– Itärajan ja venäläisten matkailun ja ostosten vaikutusta ei ole ympäristöministeriössä ymmärretty. Hylkäämisperusteena käytetty ”riittämättömät selvitykset” jättää paljon tulkinnanvaraa ja tällä perusteella ministeriölle rajoittamattoman vallan kaavamerkintöjen vahvistamisessa, Puttonen sanoo.

Myös Etelä-Karjalan liiton maankäyttöpäällikkö Marjo Wallenius on pettynyt päätökseen. Kaavasta jäi hänen mukaansa vahvistamatta useita elinkeinoelämää tukevia kohteita, joilla olisi tehty mahdolliseksi maakunnan tasapainoinen kehitys.

Wallenius pelkää, että ratkaisut vaikuttavat negatiivisesti myös yritysten sijoittumispäätöksiin.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä