Helsinki oli yksi 50 kunnasta ja kaupungista, jotka Suomessa osallistuivat Joensuun kampanjaan. (Kuva: Markku Juntunen)

Kaikkiaan 268 kaupunkia ja kuntaa ympäri Euroopan osallistui Joensuun kaupungin haasteeseen nostaa EU:n lippu kaupungintalon tai kunnantalon salkoon.

Tavoitteena oli muistuttaa Euroopan yhteistyön merkityksestä kansalaisten arjessa.

Liputus toteutettiin torstaina 28. heinäkuuta. Kampanjaan osallistui kuntia ja kaupunkeja Inarista Maltalle, Ukrainasta Irlantiin ja Portugaliin

– Kampanjan aikana on tullut selväksi, että huoli Euroopasta on yhteinen. Moni osallistuja on viestinyt haluavansa olla mukana puolustamassa yhteisiä arvoja ja saavutuksia. Ruohonjuuritasolta lähtevälle liikkeelle on ilmeinen kysyntä, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen totesi Joensuun kaupungin tiedotteessa.

Yksittäiseltä Joensuun kaupungin työntekijältä alkunsa saanut idea sai työyhteisössä niin suuren suosion, että viikon kuluttua idean syntymisestä kampanja oli käynnissä.

– Nurkkakuntaisuuden ja hajaannuksen sijaan Eurooppa tarvitsee yhteistyötä. Teemme arkista työtä ruohonjuuritasolla, kunnissa ja kaupungeissa. Yhteisellä liputuspäivällä haluamme muistuttaa itsellemme ja muille, että vaikka Eurooppa on kaukana täydellisestä, ongelmien ratkaisemiseksi kannattaa ponnistella yhteistuumin, Karjalainen taustoitti kampanjaa.

Pääkaupungeista mukana ovat Helsinki, Amsterdam, Ljubljana, Riika ja Vilna. Suomessa Euroopan lippu oli esillä yli 50 kunnassa ja kaupungissa.

Kaupungit ja kunnat ilmoittautuivat mukaan kampanjan nettisivujen connectingeuropeans.eu kautta, ja perinteisen liputuksen lisäksi Euroopan lippu oli esillä myös mm. verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #WeAreEurope.

Video Joensuun Eurooppa-liputuksesta

joensuu_EU_liputus
EU:n lippu Joensuun kaupungintalon salossa. (Kuva Joensuun liputusvideosta)
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*