Yritykset ovat tehneet merkittäviä investointeja Lahden kaupunkiin viime vuosina.

Ilta-Sanomat uutisoi Fazerin kertoneen lehdelle keskeyttäneensä 0,5 miljardin euron tehdashankkeen Lahdessa.

Hallituksen päätös makeisten arvonlisäverotuksen korotuksesta sai elintarvikeyhtiön epävarmaksi investoinnin suhteen.

– Päätimme keväällä jäädyttää mittavan suklaatehdasinvestointisuunnitelmamme poliittisesta ennakoimattomuudesta ja epävarmuudesta johtuen, Fazer-konsernin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Joséphine Mickwitz kertoi Ilta-Sanomille.

Jo huhtikuussa yhtiön konsernijohtaja Christoph Vitzthum kertoi tehdashankkeen olevan vaakalaudalla hallituksen päätettyä nostaa makeisen arvonlisäveroa 14 prosentista 25,5 prosenttiin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lahden kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Jorma Ratia (ps.) painottaa, että toisin kuin paljon huomiota saaneesta uutisesta voisi päätellä, niin ainakaan kaupunginhallitukselle uutinen ei ollut yllätys.

– Tässä ei ollut meille mitään uutta. Fazer on pitänyt meitä hyvin ajan tasalla. Yhteistyö on toiminut hyvin.

Lahden kaupungissa on tiedetty koko ajan epävarma tilanne koskien Fazerin investointia. Uutisoinnin suhteen on tietysti aina omat aikataulunsa.

– Tässä on hiukan sensaatiohakuisesti uutisoitu.

Ratia huomauttaa Lahden kaupungin saaneen jo vuosien ajan erittäin hyvin kehitettyä yhteistyökuvioita erilaisten yritysten kanssa, isojen ja pienien.

Yritykset ovat tehneet merkittäviä investointeja Lahteen ja lisää on tulossa joka tapauksessa.

– Hyvä yhteistyö pohjautuu siihen, että mietimme näitä asioita kokonaisvaltaisesti kaupungissa. Yhteistyö yritysten kanssa ei ole pelkästään kaavoittamista, vaan se on kokonaispaketti, johon kuuluu muun muassa asuntojen ja työvoiman saatavuus, Ratia muistuttaa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*