FCG Finnish Consulting Group Oy (FCG) on ostanut ohjelmistoratkaisuja tarjoavan Datawell Oy:n osakekannan sisältäen Ecomed-liiketoiminnan sekä yhtiön Ruotsissa ja Norjassa toimivat tytäryhtiöt. Samalla FCG vankistaa asemaansa Suomen markkinoiden ykkösnimenä ja vahvistaa toimintojaan pohjoismaissa. Kaupan osapuolet uskovat nyt sovitun järjestelyn synnyttävän synergistä pohjaa sote-toiminnan tuottavuuden kehittämiseksi.

– Yritysjärjestelyllä vahvistetaan FCG:n edellytyksiä ylläpitää ja kehittää kunta-alan ja laajemmin koko suomalaisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän johtamisessa ja kehittämisessä tarvittavaa välttämätöntä tietoa. FCG:n strategia-, luokitus- ja analysointipalvelujen lisäarvo asiakkaillemme vahvistuu entisestään, sanoo FCG -konsernin toimitusjohtaja Ari Kolehmainen.

Tänään solmitun kaupan myötä Datawell Oy liitetään FCG-konserniin erillisenä tytäryhtiönä ja sen nimeksi tulee FCG Datawell Oy, jolla on tytäryhtiöt Ruotsissa (Datawell AB) ja Norjassa (Nirvaco AS). Samalla kaikki Ecomed–liiketoimintaan kuuluvat 44 asiantuntijaa siirtyvät FCG-konsernin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Konsernin palveluksessa on noin 750 työntekijää.

 

Kaupasta FCG:n sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*