Kuntalaiset ovat edelleen tyytyväisiä etenkin kirjastoihin, juomaveteen ja neuvoloihin. Tämä käy ilmi FCG Konsultointi Oy:n kaupunki- ja kuntapalveluselvityksestä, jota on tehty jo yli 30 vuoden ajan.

Vähiten tyytyväisiä asukkaat ovat vaikuttamismahdollisuuksiin, luottamushenkilöiden toimintaan ja vanhusten asumis- ja laitospalveluihin.

Vuoteen 2012 verrattuna tyytyväisyys on lisääntynyt erityisesti hammaslääkäripalveluihin, kunnan terveyskeskuksen vuodeosastoihin ja perheneuvoloihin. Tyytyväisyys on vähentynyt eniten yritystoiminnan edistämiseen.

FCG Konsultointi Oy:n tutkimuspäällikkö Heikki Miettinen kertoo, että 30 vuoden aikana tyytyväisyys kuntapalveluihin on kasvanut.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Se on käynyt ilmi, että taloudellisen taantuman aikana tyytyväisyys kuntapalveluihin kasvaa. Silloin osataan pitää palveluja arvossa. Esimerkiksi vuonna 1993 kuntalaiset olivat hyvin tyytyväisiä palveluihin, mutta nousukauden aikana 1989 oltiin selvästi tyytymättömämpiä.

Tällä kerralla tutkimukseen osallistui yhdeksän kuntaa. Mukana olivat Espoo,
Forssa, Helsinki, Kokkola, Loviisa, Oulu, Turku, Tuusula, Vantaa.

Kokonaisuutena kunnan palveluihin oltiin tyytyväisimpiä Espoossa, Helsingissä ja Forssassa. Näissä kaikissa tyytyväisyys on myös kasvanut vuodesta 2012. Tyytyväisyys on laskenut Kokkolassa ja Oulussa.

Selvitykseen vastasi touko-kesäkuussa noin 5500 kuntalaista. Kysely lähetettiin 18 900 henkilölle ja vastausaktiivisuus oli 29 prosenttia.

Tutkimusraportti

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*