Ydinvoimalaa Pyhäjoelle suunnittelevan Fennovoiman ja sen pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n hallitukset ovat nimittäneet yhtiöille uudet toimitusjohtajat, Fennovoima tiedottaa.

Fennovoiman uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin DI Toni Hemminki, joka on toiminut Rautaruukki-konsernin johtoryhmän jäsenenä sekä strategia-, energia- ja ympäristöjohtajana.

Fennovoiman aiempi toimitusjohtaja Juha Nurmi jää yhtiön palvelukseen neuvonantajana.

Fennovoiman enemmistöomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Elina Engman. Hän on aiemmin toiminut Voimaosakeyhtiö SF:n kehitysjohtajana.

MainosAiempi toimitusjohtaja Pekka Ottavainen ei jatka yhtiön palveluksessa.

Myös Voimaosakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Outokummun energiajohtaja Antti Koskelaista seuraa tehtävässä Vantaan Energian toimitusjohtaja Pertti Laukkanen.

Fennovoima kertoo jättävänsä syyskuun aikana työ- ja elinkeinoministeriölle selvityksen hankkeen suomalaisomistuksesta. Selvitys tarvitaan, jotta valtioneuvosto voi päättää Fennovoiman täydennetystä periaatepäätöksestä.

– Osakassopimuksin on varmistettu, että enemmistöomistus ja päätösvalta pysyvät suomalaisella omistajalla. Jo nykyisten omistajien viime helmikuussa antamat sitoumukset varmistavat suomalaisen enemmistöomistuksen Fennovoimassa, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Fennovoima hakee rakentamislupaa kesään 2015 mennessä. Tarkoituksena on, että voimalaitos alkaa tuottaa sähköä 2024.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*