Kuva: Pixabay

Haapajärven kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan tiistaina 18. kesäkuuta aiemmin 12.6. päättyneiden yt-neuvotteluiden tuloksia.  

Neuvotteluiden pohjalta kaupunginhallitus päättää lomauttaa henkilöstön kymmeneksi työpäiväksi ja esittää valtuustolle, että myös kaupunginjohtaja lomautetaan kymmeneksi työpäiväksi.

Mahdollisia irtisanomisia ja palvelusuhteiden olennaisia muutoksia kohdistuu korkeintaan viiteen tehtävään. Näiden hoitamisesta vastaavat kaupunginjohtaja ja talous- ja hallintojohtaja.

Lisäksi määräaikaisten työsuhteiden määrää tullaan vähentämään ja eläköitymisten myötä kaikkia paikkoja ei tulla enää uudelleen täyttämään.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kaupunginhallitus päätti myös, että vapaaehtoisia palkattomia vapaita ei voi käyttää vaihtoehtona lomauttamiselle. Lisäksi kesäkeskeytykset otetaan käyttöön koulunkäynninohjaajilla ja Jokilatvan opiston opettajilla.

Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut päätettiin ulkoistaa liikkeenluovutuksen periaatteella 1.1.2025 alkaen.

Esitetyistä toimista Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Haapajärven kaupunki saa noin 600 000 euron säästöt kuluvalle vuodelle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*