Helsingin hallinto-oikeus on antanut ratkaisunsa Vantaan ratikkahankkeesta jätetyistä valituksista. (Kuva: Ville Miettinen)

Vantaan ratikkahankkeesta tehdyt valitukset eivät menestyneet Helsingin hallinto-oikeudessa. Hankesuunnitelman hyväksymistä koskeva valitus kaupunginhallituksen päätöksestä jätettiin tutkimatta, koska kaupunginhallituksen päätös asiassa ei ollut valituskelpoinen.  Hankkeen toteuttamista koskeva valitus kaupunginvaltuuston päätöksestä sen sijaan hylättiin.

Kaupunginvaltuuston päätöksestä tehdyssä valituksessa katsottiin, että kaupunkilautakunnan ja kaupunginhallituksen kokouksiin oli osallistunut esteellisiä luottamushenkilöitä. Lisäksi valituksessa väitettiin kokousmenettelyn olleen virheellinen ja kaupunginhallitukselle tehdyn esityksen perustuneen vääriin tietoihin.

Hallinto-oikeuden mukaan päätöksentekoon osallistuneita luottamushenkilöitä ei voitua katsoa esteellisiksi. Kokousmenettelynkään suhteen ei moitittavaa löytynyt. Hallinto-oikeuden mukaan asiassa ei ilmennyt, että kaupunginhallitukselle tehty esitys olisi perustunut valituksessa esitetyllä tavalla vääriin tietoihin.

Tänään maanantaina annettu ratkaisu ei vielä ole lainvoimainen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*