Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen puolusti hallituksen linjaa koulutusasioissa eduskunnan välikysymyskeskustelussa. (Kuva: Sakari Piippo/Valtioneuvosto)

Opposition tekemään välikysymykseen koulutusasioista vastannut opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen painotti nykyhallituksen lähteneen uudistamaan koulutusjärjestelmää. Opposition suunnasta katsottuna hallituksen toimet ovat näyttäneet määrärahaleikkauksilta.

-Aikaisempiin hallituksiin verrattuna uusi hallitus on nyt valinnut juustohöylän sijaan uudistamisen tien. Näin vältämme koulutusjärjestelmämme näivettymisen ja pystymme turvaamaan kaikkein tärkeimmän, eli koulutuksen ja tutkimuksen laadun, ministeri Grahn-Laasonen painotti.

Ministerin mukaan hallituksen päättämistä koulutukseen liittyvistä säästöistä liikkuu osin harhaanjohtavia ja tarkoitushakuisesti esitettyjä vääriä lukua.

-Vuoden 2019 tasolla varhaiskasvatukseen, perusopetukseen, ammatilliseen koulutukseen ja korkeakouluihin kohdistuvat säästöt valtiontalouteen ovat yhteensä noin 641 miljoonaa euroa vuoden 2015 tasoon verrattuna ja koko julkiseen talouteen 884 miljoonaa euroa.

-Määrärahavähennyksissä edetään asteittain siten, että ensi vuonna vähennyksen taso on noin 227 miljoonaa euroa. Lisäksi määrärahataso alenee siten, että valtiolle tulee säästöjä laskennallisesti noin 414 miljoonaa euroa vuoden 2019 tasossa, totesi ministeri Sanni Grahn-Laasonen välikysymyskeskustelussa.

 

Hallituksen vastaus kokonaisuudessaan

 

Suora lähetys välikysymyskeskustelusta

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä