Katutyöt aiheuttivat ikävän yllätyksen hämeenlinnalaiselle taloyhtiölle. Nyt hovioikeus on määrännyt Hämeenlinnan kaupungin maksumieheksi asiassa.

Turun hovioikeus on palauttanut Kanta-Hämeen käräjäoikeuden käsittelyyn riita-asian, jossa väännetään kättä siitä, onko Hämeenlinnan kaupunki aiheuttanut taloyhtiölle ympäristövahinkoa kadunrakennustöiden yhteydessä. Hovioikeus totesi kaupungin toimien aiheuttaneen ympäristövahingon, joten uudessa käräjäoikeuden käsittelyssä otetaan kantaa vain vahingonkorvausten suuruuteen ja oikeudenkäyntikulujen maksamiseen.

Joulukuussa 2022 antamallaan tuomiolla käräjäoikeus oli vapauttanut kaupungin korvausvastuusta, mutta nyt hovioikeus katsoi kaupungin toimien aiheuttaneen kiinteistön kellarissa olleiden halkeamavaurioiden pahentumisen. Tapauksessa on kyse vuonna 2019 taloyhtiön viereisellä katualueella tehdyistä kadunrakennus-, linjasaneeraus- ja kaivuutöistä ja niiden aiheuttamasta tärinästä.

Vuonna 1967 valmistuneen pienkerrostalon kellarikerroksen seinärakenteissa oli ollut hiushalkeamien kaltaisia vaurioita jo aiemmin, mutta kevään 2019 tehtyjen aikana tehtyjen katutöiden johdosta halkeamat laajenivat merkittävästi. Hovioikeuden päätöksen mukaan talon vauriot olivat katutöiden aikana lisääntyneet merkittävästi.

Taloyhtiö hakee asiassa Hämeenlinnan kaupungilta yli 300 000 euron korvauksia. Korvausten osalta asiaa käsitellään seuraavaksi Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Turun hovioikeuden päätöksestä voi valittaa korkeimpaan oikeuteen, mikäli se myöntää valitusluvan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*