Hausjärvellä etsittiin pestuumarkkinoilla uusia kuntavaaliehdokkaita yhteistä kuntavenettä soutamaan. (Kuva: Hausjärven kunta)

Hausjärvellä ei tyydytty vain päivittelemään sitä, ettei kuntavaaleihin ehdokkaita löydy. Kunnan toimesta järjestettiin keskiviikkoiltana Haluatko kuntapäättäjäksi-tilaisuus, jossa kuntalaiset saattoivat ilmoittaa puolueille halukkuutensa lähteä mukaan kuntavaaleihin.

Kunnan 29 paikkaiseen valtuustoon on tulevissa kuntavaaleissa tarjolla uutta verta.

-Tilaisuus oli positiivinen yllätys. Pelkäsin etukäteen, että tuleeko sinne ketään, mutta väkeä oli paikalla 30-40 henkilöä. Ihmiset olivat mukavasti liikkeellä ja illan aikana siellä laitettiin jo nimiä ehdokaspapereihin. Nuoria on tulossa ehdolle kuntavaaleihin ja muutosta on ilmassa, iloitsee Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen.

 Vajaan 9000 asukkaan Hausjärven ongelma on tuttu monissa kunnissa. Kun kuntatalous on tiukoilla, niin vastuun kantajia ja yhteisten asioiden hoitajia ei tahdo löytyä. Vanhat voimat väsyvät ja uusia ei löydy.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Varsinais-Suomen suunnasta kotoisin oleva Määttänen oli nähnyt Raisiossa järjestetyn vastaavan tilaisuuden ja tarjosi ideaa kunnan luottamusmiesjohdolle.

-Pidin alustuksen valtuutettujen roolista kuntapäättäjinä ja siitä keskusteltiin pitkään. Puolueilla oli paikalla omat osastonsa ja siellä käytiin sitten illan aikana vapaamuotoisia keskusteluja kuntalaisten ja puolueiden paikallisten toimijoiden kesken, Määttänen kertoo illan kulusta.

Kuntavaaliehdokkaiden pestuumarkkinoista jäi sen verran hyvä maku, että Hausjärven suunnalta suositellaan hommaa kokeiltavaksi myös muualla. Ehdokasasettelun takaraja on helmikuun lopussa.

-Suosittelen tätä mallia muillekin kunnille. Tässä on vielä helmikuun loppuun asti aikaa ehdokasasettelulle, joten jos nopeasti toimii, niin vielä ehtii, Pekka Määttänen kannustaa.   

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*