Kuva: Akseli Muraja
- Väitän, että näen toiminnan epäkohdat jopa permmin kui ikänsä kuntahallinnossa työskennellyt, Anu Sepponen sanoo. Kuvassa papereita tarkastelevat Sepposen (vas.) kanssa Rautalammin hallintojohtaja Merja Koivula-Laukka ja Eino- koira.

Rautalammille haettiin heimopäällikköä, Pyhtäälle startup-henkistä kunnanjohtajaa ja Merikarvialle uutta ”chiefiä”. Moni kunta pyrkii erottautumaan uuden kunnanjohtajan rekrytoinnissa. Silti valtaosassa johtajavalintoja kuntahallinnon osaaminen painaa edelleen.

Anu Sepponen johtaa Rautalammin kuntaa pankkikokemuksella. Sepponen iski silmänsä Rautalammin virkailmoitukseen kesällä 2017. Kunta etsi johtajakseen ”omalaatuista heimopäällikköä”.

– Meillä on tapana tehdä asiat hieman eri tavoin kuin muualla. Se oli henki myös silloin, kun lähdimme etsimään uutta kunnanjohtajaa, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Kärkkäinen, kesk.

Kärkkäisen mukaan luottamushenkilöillä oli kirkkaana mielessään, että uuden kunnanjohtajan pitää olla ennen kaikkea kunnan markkinoija – hallinnon osaajia kunnassa jo oli riittämiin.

Kuntalehden työpaikkauutisiin on kirjattu marraskuun alun 2017 ja lokakuun lopun 2018 aikana kaikkiaan 46 kunnan- tai kaupunginjohtajan valintaa, ja kaksi kolmesta valitusta vaihtoi tehtävää kunta-alan sisällä. Valittujen koulutustaustan kirjo oli laaja ulottuen koneinsinööristä liikuntatieteiden maisteriin.

Joukossa oli vielä ainakin yksi perinteisen kunnanjohtajakoulun kasvatti eli Tampereen yliopiston kunnallistutkinnon suorittanut sosionomi.

Lue koko juttu tuoreesta Kuntalehdestä 11/2018 (ilm. 8.11.).

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*