Nopeasti katsottuna kaikki näytti tutulta Gnistanin kotistadionin luona lauantaina Pohjois-Helsingissä. Pääkatsomo oli kuitenkin tuhoutunut täysin tulipalossa ja kenttäkin oli sammutustöiden takia veden vallassa.

Helsinkiläinen jalkapalloseura IF Gnistan tiedottaa viranomaisten määränneen Mustapekka-areenan kentän ja katsomon käyttökieltoon.

Seuran kotistadionin eli Mustapekka-areenan pääkatsomon tulipalossa lauantaina ilmaan vapautui erilaisia haitallisia yhdisteitä ja pienhiukkasia, jotka voivat olla haitallisia hengitettynä.

– Tämän vuoksi kentälle meneminen on ehdottomasti kielletty toistaiseksi. Suosittelemme kaikkia välttämään Mustapekka-areenan alueella liikkumista, kunnes saamme vahvistuksen siitä, että ilma on turvallista hengittää, seura varoittaa tiedotteessaan.

Lisäksi Pohjois-Helsingissä toimiva jalkapalloseura huomauttaa, että stadionin pääkatsomossa on merkittävä romahtamisvaara, koska rakenteet ovat heikentyneet tulipalossa.

Gnistanilla oli tiedotettavanaan myös positiivinen asia, sillä Helsingin kaupunki on aloittanut uusien valotolppien asennuksen suunnitellusti Mustapekka-areenalla.

Uuden valaistuksen pitäisi olla käyttövalmiina syyskuussa.

Stadionille asennetaan neljä uutta valaisintornia, jotka sijoitetaan eri puolille kenttää.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*