Kirjaston toiminnan perusajatus on kierrätys.

 

Helsingin kaupunginkirjasto on saanut Ekokompassi-merkin tunnustuksena uskottavasta ympäristötyöstä.

Ekokompassi-sertifikaatti kertoo myöntäjiensä mukaan sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen. Ekokompassiin kuuluu kymmenen kriteeriä. Taustalla ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit, HSY, HSL ja Helen.

Sertifikaatin erityispiirteitä ovat myöntäjien mukaan keskittyminen konkreettisiin toimenpiteisiin, valmiit työkalut ja Ekokompassi-neuvojan henkilökohtainen tuki käyttöönotossa. Se pohjautuu pohjoismaisiin ympäristöjärjestelmiin sekä kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kirjaston ympäristöpolitiikan peruspilarit ovat kirjastoaineiston tehokas kierrättäminen, ympäristötietoisuuden lisääminen sekä kirjaston ympäristökuormituksen vähentäminen.

– Kirjaston toiminta on perusidealtaan kierrätystä, joten meille on luontaista omaksua myös ekologinen ajattelu, sanoo Helsingin kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto.

Kirjastossa ekologista toimintaa edistävät 26 ekotukihenkilöä ja yksi ekotukiyhteyshenkilö. He edistävät ympäristötyötä sekä henkilökunnan että asiakkaidenkin keskuudessa.
Lisätietoa:

Kirjaston kestävästä kehityksestä

www.ekokompassi.fi

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*