Suomen kunnat ja kaupungit voivat hankkia Helsingin kaupungin rakennusviraston (HKR) kehittämän ja käyttämän PASI-pysäköinninvalvontajärjestelmän. Ratkaisu kattaa kaikki tarvittavat osaprosessit sähköisinä aina pysäköinninvalvontakeikasta perintään asti.

Järjestelmä on automatisoinut ja sähköistänyt useita prosesseja, sillä se on yhteydessä usean viraston eri järjestelmiin, kuten ulosottoon, karttapalveluihin ja Trafin tietokantaan. Käsinkirjoitettujen sakkolappujen sijaan pysäköinnintarkastajat kirjaavat ja valokuvaavat virheellisesti pysäköidyn ajoneuvon kämmentietokoneellaan sekä tulostavat virhemaksun.

– Kuntalaisten näkökulmasta tiedonkulku nopeutuu, henkilöstön toiminta tehostuu ja asiakaspalvelun ruuhkat vähenevät, kun käytössä on toimiva pysäköinninvalvontajärjestelmä, kuvailee Helsingin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila ratkaisun tuomia välittömiä hyötyjä.

– Muun muassa pysäköintivirhemaksujen käsittelijät olivat aktiivisesti mukana suunnittelutyössä antamassa palautetta tarvittavista toiminnallisuuksista ja työnkuluista. Toivomme, että jatkossa eri kunnat voivat yhtenäistää pysäköinninvalvontatoimintojen käytäntöjä ja tulkintoja sekä lisätä yhteistyötä”, Kossila jatkaa.

MainosInnofactorin toimittama PASI-järjestelmä voitti marraskuussa 2013 Kaupunginjohtajan vuoden saavutus -kilpailun.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*