Helsingin yleiskaavan käsittely jatkuu korkeimmassa hallinto-oikeudessa. KHO myönsi asiaan liittyen useita valituslupia. (Havainnekuva: Helsingin kaupunki)

Korkein hallinto-oikeus on myöntänyt useita valituslupia Helsingin yleiskaava-asiassa. Tuomioistuimeen tuli yhteensä 21 valituslupahakemusta, joista valitusluvan sai kahdeksan hakijaa ja osittaisen valitusluvan kaksi.

Valitusluvan saaneet muutoksenhakijat vaativat yleiskaavan kumoamista muun muassa kaavan esittämistapaan liittyvillä perusteilla. KHO:n tiedotteen mukaan alueellisesti nämä valitukset kohdistuvat Malmin lentokentän, Tuomarinkylän kartanon alueen, Laajasalon alueen, Vanhankaupunginlahden Natura-alueen lähialueen ja Santahaminan lähistön Puolustusvoimien saarten maankäyttöön.

Valitusluvan saaneiden joukossa on myös Helsingin kaupunki. Kaupungille myönnetty valituslupa koskee hallinto-oikeuden kumoamia kaupunkibulevardialueita, Keskuspuistoon Hämeenlinnan väylän varteen osoitettuja rakentamisalueita, Vartiosaarta ja Ramsinniemeä, Ilmalan varikkoaluetta ja Teknos Oy:n tehdasalueen läheisyyteen osoitettuja rakentamisalueita.

Toivo elää

Malmin lentoaseman ystävät ry oli yksi valitusluvan saaneista. Yhdistys perusteli hakemustaan hallinto-oikeuden päätöksen useilla virheellisillä tulkinnoilla ja yhdenvertaisuudella. Yhdistyksen puheenjohtaja Timo Hyvönen on varovaisen toiveikas lentoaseman tilanteesta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Ilmapiiri lentoasemaa ja lentokenttätoimintoja kohtaan näyttää muuttuneen selkeästi positiiviseen suuntaan ilmailun sähköisten ratkaisujen myötä. Lentämisen parhaillaan menossa oleva suuri muutos on noussut keskusteluun, ja voi avata aivan uusia mahdollisuuksia myös Helsingille. Tämä ja lentoaseman kansainvälisesti tunnustettu merkittävä kulttuuriarvo voidaan nyt arvioida rauhassa, Hyvönen arvioi yhdistyksen tiedotteessa.

Valitusluvan saivat myös Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue, Tapulikaupunki-Seura ry, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta, Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys – Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa ry, Tuomarinkylän Kilpatalli Oy ja sen asiakumppanit, Laajasalo – Degerö Seura ry sekä yksi yksityishenkilö.

Osittaisen valitusluvan saivat Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry ja sen asiakumppani sekä Helsingin kaupunginhallitus.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*