Helsingin valtuusto hyväksyi Myllypuron kampusalueen rakentamisen. Kuva kokouksesta viime vuodelta. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsingin Myllypuroon rakennetaan ammattikorkeakoulu Metropolian kampus, jossa tulee työskentelemään 6000 opiskelijaa ja yli 500 henkilökuntaan kuuluvaa. Myllypuroon sijoittuvat ammattikorkeakoulun rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan koulutus sekä hallinto.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kampuksen hankesuunnitelman kokouksessaan tiistaina. Valtuuston keskustelussa korostettiin ratkaisun merkitystä koko itäiselle Helsingille. Se tuo alueelle elinvoimaa, palveluita ja kasvua.

Kampus sijoittuu hyvien julkisen liikenteen yhteyksien äärelle Myllypuron metroaseman viereen. Hankesuunnitelman mukaan rakentamiskustannusten enimmäishinta ilman arvonlisäveroa on 165 miljoonaa euroa. Rakentaminen alkaa ensi vuoden keväällä ja sen on määrä valmistua vuonna 2019.

Metropolian tilasuunnitelman mukaan ammattikorkeakoulun nykyisin hajallaan olevat toiminnat keskitetään neljälle kampusalueelle, jotka sijaitsevat Helsingissä Myllypurossa ja Arabianrannassa, Espoossa Leppävaarassa ja Vantaalla Myyrmäessä.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Loistava päätös. Nyt saame entistä parempaa opetusta ja soveltavaa tutkimusta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*