Mechelininkadun siirrettävä mittausasema jää entiselle paikalleen.
Kuva: Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Helsinki selvittää ilmanlaatua entistä tarkemmin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) tihentää ilmanlaadun mittausverkostoa uudenlaisilla, pienikokoisilla mittalaitteilla, joita on pääkaupunkiseudulla noin 15 paikassa.

Täydentävä sensoriverkko on osa yritysten, tutkimuslaitosten ja julkisten toimijoiden yhteistyötä, jolla kehitetään ratkaisuja kaupunkeihin, joissa ilmanlaatu on vakava ongelma.

Uusien sesoreiden avulla pääkaupunkiseudun alueelta saadaan kattavaa tietoa ilmanlaadusta. Lisäksi sensorit kertovat, miten ilmanlaatu vaihtelee eri korkeuksilla ja etäisyyksillä kadusta.

HSY selvittää pääkaupunkiseudun ilmanlaatua pysyvillä ja vuosittain siirrettävillä mittausasemilla. Siirrettävien asemien uudet mittauspaikat ovat tänä vuonna Etelä-Satamassa, Vantaan Itä-Hakkilassa, Kauniaisissa ja Hyvinkäällä. Helsingin Mechelininkadun siirrettävä mittausasema jatkaa entisellä paikallaan.

Mittauksilla selvitetään satamien, pientaloalueiden ja vilkasliikenteisten katujen ilmanlaatua.

Vuonna 2017 Helsingin ilmanlaatu oli huonoimmillaan helmikuussa.

Haitallisia ilmansaasteita ovat liikenteen päästöistä syntyvät typenoksidit ja hengitettävät hiukkaset, sekä pienhiukkaset.

Energiantuotannosta ja laivojen päästöistä vapautuu rikkidioksidia, joka ärsyttää korkeina pitoisuuksina hengitysteitä.

PAH-yhdisteiden tavoitearvo ylittyy joillakin pääkaupunkiseudun pientaloalueilla, joilla poltetaan paljon puuta. Monet PAH-yhdisteet lisäävät syöpäriskiä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*