Kohti hiilineutraalia kuntaa -hanke (HINKU) on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon saajaksi.

Suomen ympäristökeskuksen vuonna 2007 käynnistämän hankkeen tavoitteena on vähentää hankkeessa mukana olevien kuntien päästöjä 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Päästöjä vähennetään erityisesti parantamalla energiatehokkuutta ja lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä.

HINKU-kuntia on 14: Asikkala, Hanko, Ii, Kuhmoinen, Laitila, Lohja, Masku, Mynämäki, Padasjoki, Parikkala, Raasepori, Rauma, Siuntio ja Uusikaupunki. 

HINKU-hanketta rahoittavat ympäristöministeriö, Sitra, Tekes ja hankkeen yrityskumppanit. Kuntaliitto on yksi hankkeen yhteistyötahoista.

Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinto myönnetään ministerineuvoston mukaan yritykselle, organisaatiolle tai henkilölle, joka on ”esikuvallisesti ottanut luonnon ja ympäristön huomioon toiminnassaan tai joka on muutoin antanut merkittävän panoksen luonto- ja ympäristötyöhön”.

HINKU-hanke valittiin 24 ehdokkaasta kymmenen parhaan joukkoon. Ehdokkaisiin kuuluu muun muassa tanskalainen ekologisia lastenvaatteita valmistava yritys, norjalainen liikenteen biopolttoaineisiin siirtyvä logistiikka- ja tukkuyritys sekä islantilainen geotermisen energian kehittämisohjelma.

Palkinnonsaaja paljastetaan 30. lokakuuta Pohjoismaiden neuvoston istunnossa Oslossa.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jaa artikkeli
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Taitoa Saaga on raportointityökalu tiedolla johtamiseen

Ilmoitus