HKL uusii kalustoaan lähivuosina.

Helsinki saa lisää Kainuussa valmistettuja ratikoita. HKL:n johtokunnan torstaina tekemä päätös valtuuttaa HKL:n hankkimaan 20 uutta matalalattiaista raitiovaunuja. Yhtiö hyödyntää näin vuonna 2011 tehdyn hankisopimuksen toimitusoptioita.

Nyt hankittavat raitiovaunut ovat täysin samanlaisia Artic-perussarjan vaunujen kanssa, joita HKL päätti hankkia vuonna 2011 yhteensä 40 kappaletta. Vaunuista on tällä hetkellä toimitettu 14 ja hyvät kokemukset kotimaisesta kiskokalusto-osaamisesta ovat saaneet ostajan hyödyntämään hankintasopimukseen sisältyneitä optioita.

Jo aiemmin syksyllä HKL päätti hankkia 29 ns. Raide-Jokerin raitiotievaunua Transtech Oy:ltä. Uusin hankinta pitää sisällään 20 kappaletta matalalattiaisia 27,4 metriä pitkää raitiovaunua. Vaunujen kokonaiskustannus on enintään 57,3 miljoonaa euroa. Uusien raitiovaunujen tarve ja toimitukset ajoittuvat vuosille 2018 ja 2019.

Transtech Oy on valittu myös Tampereen kaupungin raitiotievaunuhankkeen kalustotoimittajaksi. Tuosta päätöksestä on tosin valitettu markkinaoikeuteen.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä