40 ruokalajin listalta putoaa vuoden sisään pois 33 ruokalajia, ja jäljelle jää enää seitsemän valmisruokaa.

Ruokaa pääkeittiössä tehdään päivittäin 600 annosta.

– Lihapullat tulevat valmiina, koska me emme pysty itse sellaista määrää pyörittämään. Sen sijaan jauhelihapihvit me teemme itse, kertoo ruokahuolto- ja siivouspäällikkö Birgitta Parikka, joka toimii kotiruokaprojektin vetäjänä.

Myös tehdasvalmisteiset kalapuikot ja makkara jätettiin ruokalistalle.

– Pyttipannu tehdään valmiista makkara- ja kinkkukuutioista, mutta sipuli pilkotaan itse keittiössä. Myös 600 munaa paistetaan itse.

– Vaikka teemme ruoat itse, kustannukset eivät ole juurikaan nousseet, kuten alkuun pelkäsimme. Aterian hinnaksi tulee euro annosta kohti, Parikka sanoo.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä