Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on antanut Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY) huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä. KKV katsoi, että HSY:n olisi pitänyt kilpailuttaa vuosina 2022-2023 tehdyt jäteastioiden toimituksia koskevat hankinnat.

HSY hankki jäteastioiden jakeluun ja viikkovaihtoihin liittyviä palveluja suorahankintoina yksittäiseltä yritykseltä. Kuntayhtymä perusteli hankintalain noudattamatta jättämistä sillä, että se oli jakanut jakeluun liittyvät hankinnat samanlaisiin urakkakokonaisuuksiin kuin jätehuollossa muutenkin. Näin jaettuna  yksittäisen hankinnan arvo jäi alle kilpailutusvaatimuksen.

Jäteastioiden viikkovaihtoihin liittyvän toimituspalvelun kilpailuttamatta jättämistä HSY perusteli vaihtojen tarpeen vaikealla ennakoitavuudella sekä jätteenkuljetuksiin liittyvän toiminnanohjausjärjestelmän uudistuksen viivästymisellä. Yhteensä tutkittavana olleita palveluhankintoja oli tehty vuosien 2022-2023 aikana noin 750 000 eurolla.

Asiaan perehtynyt KKV arvioi, että hankinnat olisi ollut luontevaa kilpailuttaa samanaikaisesti, jolloin myös hankintalakia olisi noudatettu.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Asiasta enemmän KKV:n sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*