Tiukka taloudenpito on avainasemassa, kun kriisikuntien taloutta on kuntoon laitettu. (Kuva: Pixbay)

Viime vuoden neljästä kriisikunnasta kaksi on jo läpäissyt valtiovarainministeriön arviointiryhmän seulan. Hyrynsalmen ja Teuvan osalta on katsottu jo tehtyjen ja tulossa olevien talouden tasopainottamistoimenpiteiden riittävän kuntatalouden kuntoon saattamiseksi. Tämän johdosta ainakaan tässä vaiheessa ei ole ollut tarpeellista lähteä asettamaan kunnille kuntajakoselvittäjää.

Kainuussa sijaitsevan Hyrynsalmen kunnan tasapainottamistoimet saavat valtiovarainministeriön neuvottelevalta virkamieheltä Markku Mölläriltä vilpittömät kehut.

-He aloittivat tasapainottamisen hyvissä ajoin ja aika vaikuttavan näköistä tulosta on saatu siellä aikaan. Nyt on vain pysyttävä tehdyissä päätöksissä, Mölläri toteaa.

Kainuulainen vaatimattomuus ei estä ottamasta kehuja vastaan.

Mainos-Me tehtiin jo viime vuonna merkittäviä korjausliikkeitä ja saatiin aikaan hyvä tulos (noin +1,3 miljoonaa). Myös tästä vuodesta on tulossa hyvä. Nyt on otettu ensimmäiset askeleet korjausliikkeen tekemisessä ja tilanne näyttää hyvältä, kunnanjohtaja Heimo Keränen arvioi.

Teuvalla kova säästöpaketti

Myös Teuvan suunnalla ollaan tyytyväisiä arviointiryhmän kanssa tehdystä työstä. Joulukuussa hyväksyttiin rankka säästöpaketti ja sen sisältämät toimet näyttävät riittävän, jottei kuntajakoselvittäjä ryhdy etsimään sopivaa liitoskumppania.

-Perusteena oli se, että Teuvan kunta on pystynyt osoittamaan, että näillä talouden sopeutustoimilla pystytään peruspalvelut kuntalaisille turvaamaan. Toki se, onko näin, jää seurantaan, arvioi kunnanjohtaja Veli Nummela paikalliselle Tejuka-lehdelle.

Ähtärin ja Jämijärven osalta kuntien taloudellista tilaa puntaroivien arviointityöryhmien työ on vielä viimeisiä kokouksia vaille kesken. Arviointiryhmän toimiaika päättyy tämän viikon perjantaina.

 

Aiheesta Hyrynsalmen kunnan nettisivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*