Handelsbanken karhuaa Rautavaaran kunnalta 1,1 miljoonaa euroa tietoverkko-osuuskunnan maksamatta jääneistä lainoista, kertoo Iisalmen Sanomat.

Kunta takasi tietoverkko-osuuskunnan 1,4 miljoonan euron lainan, mutta lyhennykset, korot, kulut ja viivästyskorot ovat jääneet maksamatta.

Handelsbanken uhkaa kuntaa perintätoimilla, ellei 80 prosenttia lainasta maanantain aikana. Maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle esitetään, että pankin vaatima summa maksetaan.

Lainalla käynnistettiin valokuituverkon rakentaminen. Tietoverkko-osuuskunta on sittemmin ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin ja se on hakenut yrityssaneerausta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kaikessa kunnan kehittämistyössä kannattaa huomioida nopean (100 Mbit/s) laajakaistan ja uuden mobiiliteknologian antamat mahdollisuudet. Laajakaistayhteys on nykykodissa yhtä tärkeä perustoiminto kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto. Sen avulla voi sijainnista riippumatta olla yhteydessä mihin maailmankolkkaan tahansa ja käyttää jatkuvasti erilaisia palveluita. Laajakaistaan investointi nostaa kiinteistön arvoa.

    Verkkopalvelut kiinnostavat kuntalaisia, koska toimintavarma internetyhteys tuo turvalli-suutta ja pitävät lähipalvelut kunnassa. Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta (RTVO) sai kattavan valokuituverkon valmiiksi vuonna 2014. Kunta jaettiin viiteen (5) hankealueeseen /runkolinjaan ja verkkoreittiä rakennettiin yhteensä 461.173 m.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä