Tampereen apulaispormestari Ilkka Sasin tekemiset valtuuston pikkujoulujen jälkeen ovat johtaneet poliisitutkintaan. Sasi kertoo myös itse olevansa asianomistajana tapahtumasarjassa, jossa tutkittavina rikosnimikkeinä ovat kiristyksen yritys ja laiton uhkaus. (Kuva. Miska Puumala)

Tampereen apulaispormestari Ilkka Sasin (kok.) tekemiset joulukuulta 2023 ovat poliisin esitutkinnassa. Rikosepäilyistä huolimatta Sasi kertoi jatkavansa normaalisti tehtäviensä hoitoa.

-Vastauksena kysymykseesi, aionko jatkaa apulaispormestarina, niin vastaan kyllä, Sasi vahvisti jatkosuunnitelmansa puhelimitse Kuntalehdelle.

Ilkka Sasin epäillään syyllistyneen joulukuun puolivälissä järjestettyjen Tampereen kaupunginvaltuuston pikkujoulujen jälkeen seksuaalisen ahdisteluun ja alkoholirikokseen. Asiasta ensimmäisenä kertoi Aamulehti.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Poliisi on ollut niukkasanainen asiasta tiedottaessaan, mutta Sisä-Suomen poliisilaitos on vahvistanut medialle, että sillä on tutkittavana tapaus, joka sopii kyseiseen ajankohtaan. Sitä poliisi ei ole vahvistanut, että onko kyse apulaispormestariin kohdistuvasta rikosepäilystä. Ylelle puolestaan kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Anne-Mari Jussila on kertonut, että häntä on kuultu todistajana Sasiin liittyvässä esitutkinnassa.

Sasia yritetty kiristää?

Eri mediat ovat kertoneet, että Ilkka Sasi on puolestaan tehnyt poliisille tutkintapyynnön kunnianloukkauksesta tapahtumiin liittyen. Sasi vahvisti Kuntalehdelle myös olevansa asianomistajana tapahtumasarjassa, jossa rikosnimikkeinä ovat ainakin kiristyksen yrityksen ja laiton uhkaus.

-Johtuen mediassa olleista kommenteista, joudun kertomaan, että olen asianomistajana esitutkinnassa muun muassa nimikkeissä kiristyksen yritys ja laiton uhkaus. Siis muun muassa kirityksen yritys ja laiton uhkaus, painotti Sasi puhelimessa.

Enemmälti apulaispormestari ei lähtenyt tapahtuminen kulkua tässä vaiheessa avaamaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*