KL-Kustannuksen Karolina Marisa, (vas.), Maritta Mäkelä ja Riitta Issakainen odottavat markkinavieraita Kuntatalolle (kuva: Kari Långsjö)

Perinteiset Kuntamarkkinat kokoaa kuntatoimijat ja kuntien yhteistyökumppanit yhteen 9.–10. syyskuuta.

Kuntatalo Helsingin Kalliossa täyttyy tuolloin jo 22. kerran kuntapäättäjistä, esitelmöitsijöistä, asiantuntijoista ja näytteilleasettajista. Kahden päivän aikana on kuultavissa noin 200 seminaaria ja tietoiskua.

– Viime vuonna markkinavieraita oli reilut 7000, vähintään saman verran odotamme heitä saapuvan myös tänä vuonna, markkinointipäällikkö Maritta Mäkelä kertoo.

Kuntamarkkinoiden ohjelmaan voi käydä tutustumassa www.​kun​tama​rkki​nat.​fi -sivustolla. Siellä voi myös re­kisteröityä etukäteen ja tulostaa itselleen nimikortin.

– Ilmoittautuneita on jo useita satoja. Rekisteröitymällä etukäteen ja tulostamalla nimikortin selviää sisääntuloruuhkasta ketterästi, Mäkelä sanoo.

Äänekosken päättäjät Kuntamarkkinoille

Ilmoittautuneiden joukossa ovat muiden muassa Äänekosken kaupungin johtoryhmän jäsenet ja johtavat luottamushenkilöt.

– Olemme käyneet Kuntamarkkinoilla useasti aikaisemminkin. Kuntamarkkinoilla on tarjolla todella paljon asiaa, ja se on mahdollisuus saada kokonaiskuva kuntakentän tilanteesta. Tärkeitä ovat myös kontaktit muiden kuntien kanssa, Äänekosken vs. talousjohtaja Tapani Hämäläinen sanoo.

Tänä vuonna Kuntamarkkinoilla nousevat erityisesti esiin talouden ja työllisyyden näkymät. Juuri nämä kysymykset puhuttavat myös Äänekoskella.

– Meillä on vaikea työllisyystilanne, mutta toisaalta myös valoa putken päässä, kun Metsä Group rakentaa Äänekoskelle uutta biotuotetehdasta. 1,2 miljardin investointi vaikuttaa laajasti kaupunkiin, seutukuntaan ja koko Keski-Suomen maakuntaan.

Hämäläisen mukaan Kuntamarkkinoilla on tarjolla kiinnostavaa tietoa myös uusista tavoista tuottaa palveluja.

– Digitalisoituminen on nyt pinnalla. Kuinka se voi muuttaakaan palveluiden tuottamistapoja? Myös yhteistyömahdollisuudet kolmannen sektorin kanssa kiinnostavat.

Kuntamarkkinat on Kuntaliiton suurin vuosittainen ammattitapahtuma, jonka järjestävät Kuntaliitto ja Kuntaleh­ti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*