Inarin kunnanjohtaja Reijo Timperi ja Metsähallitus Laatumaan johtaja Aimo Oikarinen allekirjoittivat sopimuksen tiistaina Vantaalla.

Lähivuosina Saariselän rakentamisen painopiste on hiihtokeskuksen suunnassa eli keskusta tulee laajentumaan Kaunispään ja Iisakkipään suuntaan.

– Rinnetoimintojen osto ja nyt tehty sopimus antavat kunnalle konkreettiset työkalut, joilla kunta voi yhdessä Laatumaan kanssa lähteä kehittämään rinnealueen kaavoitusta, kiinteistöjen muodostamista myyntiin ja vuokralle sekä Saariselän hiihtokeskustoimintaa, sanoo Inarin kunnanjohtaja Reijo Timperi.

– Meillä on kunnan kanssa samanlaiset tavoitteet ja näkemykset Saariselän matkailun edistämisestä ja sen tärkeydestä. Rinnealueiden kaavoitus ja tätä kautta palvelujen kasvattaminen vie aluetta oikealla tavalla eteenpäin, Laatumaan johtaja Aimo Oikarinen näkee.

Saariselän rinnealueille tulossa uusia matkailu- ja majoituspalveluja

Saariselän rinnealueita kaavoitetaan erityisesti uudisrakentamiseen erikokoisille rakennuskohteille. Alueen ja sen rakennusten suunnittelussa tullaan huomioimaan helppo liikkuminen aktiviteetteihin (ski in ski out), kuten hiihtämään ja laskettelemaan.

Vireillä olevassa Saariselän yleiskaavassa rinnealueelle on osoitettu matkailua palvelevaa rakennusoikeutta yli 150 000 kerrosneliömetriä. Alueelle on suunnitteilla lisää majoitus-, ravintola-, urheilu-, virkistys- ja matkailupalveluja.

Rinnealueen asemakaavoitus käynnistetään heti yleiskaavan hyväksymisen jälkeen.

– Asemakaavoitus on tarkoitus toteuttaa useammassa osassa. Ensi vaihe koskee rakennusoikeudeltaan noin 30 000 kerrosneliömetrin aluetta, Timperi kertoo.

– Lisäksi sopimus sisältää kahden rinnealueen ulkopuolella sijaitsevan tonttialueen maakaupat, jotka kunta tulee ostamaan Metsähallitus Laatumaalta. Näillä kohteilla on rakennusoikeutta yhteensä vajaat 10 000 kerrosneliömetriä, kertoo Aimo Oikarinen.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä