Isojoki haluaa lisää paikkakunnalle muuttavia työntekijöitä sote-puolelle. Houkuttimena käytetään puolen vuoden vapaata vuokra-asumista ensimmäisen työvuoden aikana . (Kuva: Isojoen kunta/Studio Mia Perkiö)

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymältä sote-puolen työpaikka ja Isojoen kunnalta puoli vuotta ilmaista asumista ensimmäisen Isojoki-vuoden ajalle. Siinä konsepti, jolla houkutellaan uusia sote-alan työntekijöitä ja paikkakunnalle muuttavia asukkaita Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevaan Isojoen kuntaan.

-Meidän kuntastrategiassa on päätetty tehdä rohkeita avauksia, joilla houkutellaan ihmisiä töihin ja asumaan Isojoelle. Meillä on tiedossa, että sote-ammattilaisten rekrytointi on tulevaisuudessa entistä haasteellisempaa. Tällä tavalla pyrimme yhdessä liikelaitoskuntayhtymän kanssa vastaamaan tähän haasteeseen, kunnanjohtaja Juha Herrala taustoittaa.

Tuu töihin Isojoelle!-kampanjan idea on yksinkertainen. Kun vähintään vuoden mittainen työsopimus kunnan alueella toimivaan soteyksikköön on muuttajan taskussa, niin kunta osoittaa sopivan kunnan vuokra-asunnon. Ensimmäisen vuoden ajalta vuokraa tarvitsee maksaa vain kuudelta kuukaudelta.

Kunnanhallituksen maanantaina tekemän päätöksen mukaan vuokravapaat kuukaudet tipoteltaisiin sopivasti vuoden ajanjaksolle, joten työntekijä ei voisi ottaa heti alkuun sovittua kuutta vuokratonta kuukautta. Asukas maksaa itse veden kulutuksen ja tekee itse sähkösopimuksen.

-Liikelaitoskuntayhtymällä on jatkuva haku esimerkiksi sairaanhoitajista ja lähihoitajista ja marraskuulla alkaa siellä rekrytointikampanja. Tämä meidän kampanja mahdollistaa työntekijälle joustavan tavan tulla kokeilemaan, miltä asuminen Etelä-Pohjanmaalla tuntuu, Herrala kannustaa.

1900 asukkaan Isojoki on lähes täystyöllisyyden ”riivaama”. Työttömyysaste elokuussa 2021 oli 5,6 prosenttia ja työttöminä työvoimasta oli vain 47 kuntalaista. Kun työvoiman tarve ja työnhakijoiden taidot eivät välttämättä kohtaa, niin uusille kuntalaisille on tarjolla runsaasti työmahdollisuuksia.

-Korona tietysti vähän vaikutti tilanteeseen, mutta me olemme olleet jo pidempään lähes täyden työllisyyden kunta. Meillä on paljon yrittäjyyttä ja alkutuotantoa, mutta myös palvelusektorilla on työpaikkoja. Lisäksi tässä on 30-40 minuutin säteellä todella paljon työpaikkoja naapurikuntien alueella, kunnanjohtaja Juha Herrala kertoo alueen työllisyystilanteesta.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*