Itä-Suomen yliopisto on laittamassa Joensuun ja Savonlinnan kisaamaan opettajankoulutuksesta. Lähtökomennot kisaan kajahtivat, kun Itä-Suomen yliopisto lähestyi Joensuun kaupunkia kysymällä kaupungin valmiuksia parantaa opiskelijoiden asuntotilannetta, opettajaksi opiskelevien harjoittelumahdollisuuksia sekä opiskelijoiden liikuntamahdollisuuksia.

Kysymykset liittyvät yliopiston opettajankoulutuksen kehittämiseen sekä Joensuun kampuksen opiskelijamäärän mahdolliseen kasvamiseen. Joensuulaiset painottavat, etteivät he ota kantaa opettajankoulutuksen keskittämiseen, mutta vastaavat omalta osaltaan yliopiston esittämiin kysymyksiin.

Savonlinna ei luovuta

Vaikka Joensuun kaupunki lupaa rakentaa syksyyn 2018 mennessä 350 opiskelija-asuntoa ja kaavoituksessa varautua opiskelija-asuntojen lisätarpeeseen, niin Savonlinnan suunnalla ei ole heitetty vielä kirvestä kaivoon. Kampuksen puolesta on kamppailtu tasaisin väliajoin, eikä nytkään Savonlinnassa ole mitään aietta luovuttaa suosiolla.

-Me on totuttu tähän. Viimeksi asia oli esillä neljä vuotta sitten, mutta silloin pystyimme vaikuttamaan siihen, että opetusministeri Jukka Gustafsson vihelsi pelin poikki, Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine kertoo.

Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksella opiskelee noin 900 opiskelijaa.

-Meiltä on jo siirretty kansainvälisen viestinnän opiskelijat Joensuuhun. Siinä lähti 400 opiskelijaa. Jos koko kampus lakkautettaisiin, niin siitä tulisi julkistaloudelle 50-60 miljoonan euron lasku, jonka suurimmaksi osaksi maksaisi valtio, ynnäilee Laine.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*