Itä-Suomen viisi maakuntaa – Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala, Kainuu, Pohjois-Savo ja Etelä-Savo – ovat toimittaneet maa- ja metsätalousministeriölle yhteisen kannanoton, jossa kaikki sitoutuvat yhteisesti olemaan Joensuun takana päätoimipaikkavalinnassa. Kannanoton ovat allekirjoittaneet maakuntahallitusten puheenjohtajat.
 
Maakuntien mielestä sijoittamispäätös Itä-Suomeen ja Joensuuhun on hyvin linjassa alueiden kehittämisen kanssa, koska aluekehityksen tavoitteena on vahvistaa alueiden omia vahvuuksia ja erityisosaamista. Joensuun puolesta puhuu myös kaupunkiseudun kasvu ja maine metsäalan kansainvälisesti arvostettuna verkosto-, tutkimus- ja koulutuskeskuksena, maakunnat muistuttavat.
 
Niiden mielestä Euroopan metsäinstituutin (EFI – European Forest Institute) menestys Joensuussa on vahva osoitus alueen metsäosaamisesta. Lisäksi se todistaa, että Joensuun logistinen saavutettavuus eri liikennemuodoilla on kilpailukykyinen.
 
Itä-Suomen yliopiston ja Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun metsäopetus varmistavat puolestaan korkeatasoisen työvoiman tarjonnan metsäkeskuksen käyttöön, maakunnat korostavat. Lisäksi Joensuu on metsäalan kone- ja laitevalmistajien sekä teknologiayritysten keskittymä.
 
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Joensuun kaupunki jättivät lokakuussa 2010 maa- ja metsätalousministeriölle sekä valtiovarainministeriön alueellistamisen koordinaatioryhmälle esityksensä keskuksen sijoittamisesta Joensuuhun.
 
Sijoittamispäätös tehdään syksyn 2011 aikana.
 
(KL) 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*