Julkisalan koulututettujen neuvottelujärjestö Jukon hallitus hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen puheenjohtajansa Olli Luukkaisen johdolla. Kuva: Ville Miettinen

Ammattiliitto Jytyn liittovaltuusto on hyväksynyt kunta-alan neuvottelutuloksen. Samalla Jytyn julistama kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy välittömästi kaikilla kunta-alan sopimusaloilla.

Kunta-alan uusien virka- ja työehtosopimusten voimaantulo edellyttää, että myös muiden osapuolten hallinnot hyväksyvät erillissopimuksen. Nyt erillissopimuksen syntyminen on kiinni enää Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:stä. Sen edustajisto kokoontuu huomenna.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO kertoi aamupäivällä, että sen hallitus hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen. Kunta- ja hyvinvointialuentyönantajat KT:n valtuuskunta näytti sille vihreää valoa jo eilen maanantaina pitämässään kokouksessa.

JUKO, Julkisen alan Unioni JAU (Jyty ja JHL) sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT saavuttivat eilen maanantaina neuvottelutuloksen kuntien ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksia koskevassa kiistassa.

Järjestöjen mukaan neuvottelutulos perustuu pääosin sovittelulautakunnan 10. toukokuuta antamaan sovintoehdotukseen. Erillissopimuksen sisällöstä on tarkoitus kertoa julkisuuteen vasta, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat käsitelleet ja hyväksyneet neuvottelutuloksen.

SPAL käsittelee erillissopimuksen vaikutuksia

Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ei ole osallistunut neuvotteluihin kunta-alan erillissopimuksesta. Siihen kuuluva Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL kuitenkin kertoo, että sen hallitus kokoontuu ylihuomenna torstaina käsittelemään erillissopimuksen vaikutuksia jäsenistöönsä ja neuvottelutoimintaansa.

Soten muodostavat hoitajajärjestöt Tehy ja Super sekä SPAL. Niistä SPAL oli ainoa, joka hyväksyi sovittelulautakunnan antaman sovintoehdotuksen. Toistaiseksi KT on kieltäytynyt neuvottelemasta erillisratkaisusta SPALin kanssa.

Erillissopimuksen piirissä olevat järjestöt edustavat järjestäytymättömät mukaan lukien noin 300 000 palkansaajaa, mikä on kaksi kolmasosaa kunta-alan työntekijöistä. Kunta-alan uusista virka- ja työehtosopimuksista on neuvoteltu 11. tammikuuta lähtien.

Lisätty 7.6. kello 14.58 tieto siitä, että myös Jyty hyväksyi neuvottelutuloksen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*