Mikkeli on nyt kiekkokaupunki. (Kuva: Mikkelin Jukurit)

Tänään on Mikkelin jäähallilla suuri ilta. Koko 2000-luvun jääkiekon Mestiksen kärkikaartiin kuulunut Jukurit pelaa ensimmäisen liigapelinsä, kun vastaan luistelee Vaasan Sport.

 

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen väitteli vastikään tohtoriksi kuntien maineenhallintaan liittyen. Kaupungin maineen kannalta oman kaupungin nousu jääkiekon korkeimmalle kotimaiselle tasolle on yksi työkalu lisää maineenhallinnan työkalupakissa.

-Jääkiekkoväki näkee Jukurit ennen kaikkea jääkiekkojoukkueena, mutta kaupungille se on tärkeä mielikuvanrakentaja. Paikkakunta, josta ei synny mielikuvia, ei ole vetovoimainen.

-Tyytyväisenä olen pannut merkille, että Mikkelin Jukurit on lähtenyt rakentamaan omaa viestintäänsä laajemmin kuin pelkän jääkiekon ympärille. Jukurit kantavat vahvasti yhteiskuntavastuuta ja se on urheilua parhaimmillaan, kaupunginjohtaja Timo Halonen arvioi.

Toimivaa yhteistyötä

Mikkelin kaupunki ja Jukurit tekevät tiivistä yhteistyötä markkinoinnin ohella myös olosuhteiden kehittämisessä. Jukurien kotiluolana toimivasta jäähallista kaupunki omistaa 90 prosenttia kiinteistöyhtiön kautta.

Ikioma Areena tarjoaa istumapaikan 2600 henkilölle ja seisomaan mahtuu 1600. Liiganousun kynnyksellä hallissa on tehty päivitystä palveluihin, jotta se täyttää liigatason vaatimukset.

-Meillä on todella hyvää yhteistyötä halliyhtiön kanssa. Seurana olemme investoineet halliin lähes 200.000 euroa. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia niiden ihmisen kanssa, jotka näistä asioista päättävät. Seuralle on tärkeää, että olemme voineet kehittää yhteistyössä olosuhteita, Jukurien vt. toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakka kertoo.

Mikkelin kaupungilla ja Jukureilla on lisäksi 50.000 (+alv) euron arvoinen markkinointisopimus. Sopimukseen kuuluu myös 10.000 euron bonus, jos joukkue selvittää tiensä kevään play off-otteluihin.

-Kyllä minä uskon, että kaupunki joutuu sen bonuksen joukkueelle maksamaan, Toivakka naurahtaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*